viernes, 8 de abril de 2016

1.Història de la tecnologia


 Evolució dels objectes tècnics
- Prehistòria:

La humanitat ha evolucionant i encara ho està fent amb la creació d'eines que ha estat punt clau entre la diferenciació entre l'animal i l'ésser humà.Aquestes eines, les utilitzaven per a caçar, cosir pells...Un dels primers objectes va ser l'arc, que amb tan sols una mica de força podia deixar anar la corda o fil per alliberar la fletxa disparada.
En el neolític, es descobreix l'agricultura i la ramaderia, de les quals es pot dir que són la primera revolució tècnica. Per treballar en les diverses activitats, es mostra la necessitat de l'ús de diferents eines, com les pales..., primerament de fusta o pedra, però després de coure o ferro. Gràcies a la creació de la roda, s'avança en la construcció de carros per al transport de mercaderies propulsades pels cavalls i/o bous .Apareixen alguns metalls. Es pot trobar minerals amb ferro en diferents zones de l'escorça terrestre, però a causa de l'alta temperatura per a obtenir-ne de pur, era molt difícil de produir en aquella època.
L'agricultura també va produir canvis socials importants.D'aquesta manera, neixen les primeres civilitzacions, en què les tribus i pobles passen a ser societats d'un aire més organitzat en diferents classes socials. La gran producció d'aliment propicia la creació de llocs de treball i oficis especialitzats, malgrat ser encara molt artesanal. Els agricultors poden passar de subsistir amb els aliments a poder-los vendre pagant amb això a canvi d'eines o altres tipus d'aliments.



No hay comentarios:

Publicar un comentario