lunes, 18 de abril de 2016

9.Historia de la tecnologia

- Tecnologies sostenibles.

- ECOETIQUETES

La gran varietat de productes existents al mercat, fa difícil saber molts cops si un producte és respectuós envers el medi ambient. Per solucionar aquest problema, existeixen el que és coneix com etiquetes ecològiques o ecoetiquetes, que identifiquen aquells productes o serveis que compleixen uns criteris respectuosos amb el medi, tant en el procés de fabricació, ús, comercialització o finalització de la seva vida útil.

- CALEFACCIÓ
 

Els nostres hàbits determinen en gran mesura quin ús fem, i per tant del consum final, encara que el tipus de tecnologia que utilitzem és essencial per reduir el consum.

- ENERGIES RENOVABLES
 

Les energies renovables no tenen cap impacte sobre el medi i permeten portar un nivell de vida amb gran confort però més sostenible. La oferta és molt variada i només cal que pensis quin tipus et convé més.

- IL·LUMINACIÓ
 

Les millors làmpades són les de tipus fluorescents, pel seu baix consum i la seva llargada de vida. Per exemple els tubs fluorescents consumeixen fins un 80% menys que una bombeta convencional i la seva durada pot ser de fins a 10.000 hores. Les LFC (làmpades fluorescents compactes) consumeixen fins a un 85% menys. Aquí en teniu algun model amb rosca elèctrica integrat.

- AIGUA

Els elements d’estalvi són molt diversos i cada tipus actua en un punt de distribució determinat. S’ha de tenir en compte que elements en llocs com la cisterna o el mànec de la dutxa poden generar grans estalvis, ja que en aquests punts es dóna el 50% de consum d’aigua potable.


- RESIDUS
 

En la societat en que vivim actualment de cada cop es van generant més residus, molts cops innecesaris, fins al punt de que cada habitant genera, a Catalunya, 1,62kg/dia de residus, amb tots els problemes que això comporta (abocadors, incineradores, sobreexplotació de recursos...).Per minimitzar aquest impacte cal aplicar la llei de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar, amb aquest ordre de priorització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario