viernes, 8 de abril de 2016

2.Història de la tecnologia

La revolució Industrial i la industrialització

La Revolució Industrial és un conjunt de canvis econòmics,socials i tecnològics  que es van produir inicialment a Gran Bretanya en la segona meitat del S- XVIII.


Aquesta revolució marcà una ruptura en el curs de la història i transformà els éssers humans agricultors i ramaders en manipuladors de màquines accionades per energía. Així doncs, la Revolució Industrial modificà les bases econòmiques de la societat, que, de manera progressiva, es fonamentà en la producció industrial. Les ciutats es convertiren en centres superpoblats on hi havia els llocs d'habitatge i treball de la nova classe social la classe obrera.L'existència d'aquest nou estatus social, format originàriament per camperols foragitats del camp.
Aquest procés, iniciat a la Gran Bretanya, s'anà imposant lentament a la resta de països europeus—malgrat la manca de primeres matèries i de mercats—, als Estats Units i el Japó ; progressivament s'estengué a altres parts del món. L'impacte d'aquest canvi sobre la societat fou enorme.A partir del 1870, es produí un nou salt en el desenvolupament del sistema capitalista quan la primera Revolució Industrial es fusionà amb l'anomenada segona revolució industrial.



No hay comentarios:

Publicar un comentario